Datça Belediyesi Engelliler İçin Proje Ü

Datça Belediyesi Engelliler İçin Proje Ü - 29.7.2015

Datça Belediyesi 2015 yılı Engelli Destek Programı kapsamında içinde Muğla’nın da olduğu illere bu sene verilen destekten yararlanmak amacıyla proje başvurusunda bulunuyor. Proje kapsamında engelli çocukların rehabilitasyonu için kurulan Atatürk Duyu Parkı’nın tadilatı, malzeme ve ekipman alımı ve engelli çocuk ve gençlere halk oyunu, resim, seramik, mum, vurmalı çalgılar ve bahçe ekim dikim işleri ile ilgili kursların verilmesi planlanıyor. Datça Belediyesi ve proje ortağı olan Engelim Olmayın Derneği’nin birlikte yürüteceği proje çalışmaları sayesinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi bulunmayan Datça’da engelli çocuk ve gençlerin rehabilitasyonuna katkı sağlanarak, kendilerine güven, cesaret, sorumluluk alma, işe yarama gibi sosyal değerlerinin geliştirilmesi, yapılacak aktiviteler sayesinde ekip çalışması, iletişim, ortak faaliyet yapma yeteneklerinin artırılması hedefleniyor. Datça Belediye Başkanı A. Gürsel Uçar, engellilerin zamanlarının olumlu şekilde değerlendirilmesi, kendilerini evlerinde hissettikleri bir mekânda, uygun ekipmanlarla faaliyetlerde bulunulmasının engellilerin ve ailelerinin yaşam kalitesini yükselteceğini, kaygı, güvensizlik gibi duyguların yerini umuda bırakacağını ifade ediyor.
Datça Belediye Başkanı A. Gürsel Uçar ve Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar tarafından imzalanan proje başvuru dosyası hafta içerisinde Muğla Valiliği’ne teslim edilerek resmi başvuru tamamlanmış olacak. Yapılacak olan değerlendirmenin ardından projenin kabul edilmesi durumunda projeye 2016 yılı başlarında başlanabilecek.