Datça Belediyesi

ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASINA DATÇA DAMGASINI VURDU

TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) tarafından her yıl düzenlenen okullar arası atık pil toplama yarışmasına ilçemiz okulları damgasını vurdu. İlçemizde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüz koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yarışmada okullarımız, bölgesinde 1.lik 2.lik ve 3.lüğe yerleştiler.

Yarışma sürecinde aşağıda belirtilen gruplardaki ilçeler kendi aralarında sıralamaya tabi tutularak atık pil topladı. Her grupta en çok atık pil toplayan ilk 3 okul ödüle layık görüldü.

1. Grup: Bodrum, Fethiye, Milas,Menteşe, Marmaris
  2. Grup: Seydikemer, Ortaca, Yatağan
  3. Grup: Dalaman, Köyceğiz, Ula, Datça, Kavaklıdere
  4. grupta bulunan ilçemiz okulları, Dalaman, Köyceğiz, Ula ve Kavaklıdere’deki tüm okulları geride bırakmayı başardı. Sıralamada 1. Zübeyde Hanım Anaokulu, 2. Mustafa Kutluay İ./Ortaokulu, 3. Kazım Yılmaz İlkokulu oldu.

Renkli yazıcı, satranç takımı ve spor malzemelerinden oluşan hediyeler Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzce okullarımıza teslim edildi. Tüm okullarımızdan önümüzdeki yıl daha fazla atık pil toplanacağına dair söz alındı.