Datça Belediyesi

DATÇA’ DA HAYAT BOYU GÜÇLÜ KADINLAR

Datça Belediyesi’nin Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programına yapmış olduğu proje ön-başvurusu kabul edildi. Avrupa Birliği’nin fonladığı programa “Datça’da Hayat Boyu Güçlü Kadınlar, Sağlıklı Yaşlılar” isimli projesiyle başvuruda bulunan belediyemizin ön-başvurusu kabul edilip tam başvuru sürecine geçildi. Kadınların İngilizce ve yaşlı refakatçiliği alanında sertifika sahibi olmasının ve işgücüne katılımlarının teşvik edilmesinin hedeflendiği başvuruda proje ortakları olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Datça Halk Eğitim Merkezi ile başvuru hazırlıkları bir dizi toplantıyla devam ediyor. Daha önce Datça’da ve Marmaris’te düzenlenen toplantıların ardından 01.12.2015 tarihinde proje ortağı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve Datça Halk Eğitim Merkezi Müdürü tarafından Datça Belediye Başkanı Sayın Gürsel UÇAR’a bir nezaket ziyaretinde bulunuldu. Tam başvuru dosyasının sunulmasının ardından yapılacak olan değerlendirme sürecinin sonunda proje başvurusunun kabul edilmesi durumunda proje faaliyetlerine 2016 yılı içinde başlanması öngörülüyor.