Datça Belediyesi

Engelim Olmayın Derneği yeni bir projeye başlıyor.

Datça’nın en aktif Sivil Toplum Örgütlerinden biri olan Derneğin İçişleri Bakanlığının Sivil Toplum Kuruluşları için başlattığı proje yardımları programına “Engelim Olmayın” isimli proje ile yaptığı başvuru kabul edildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Dilek Dündar, şu açıklama da bulundu:
“Projemiz 16.Kasım 2017’de başlayıp 30.Haziran 2018’de son bulacak. El sanatları, dikiş ve bilgisayarda sublimasyon transfer baskı tekniklerini bilen eğitmenlere ihtiyacımız var. 07.10.2017 tarihinde Bülent Ecevit Kültür Merkezi 1.Kat bilgisayar odasında saat:14:00’de toplantımız olacak projeye katılmak isteyenleri bekliyoruz. Projenin konusu; El sanatları atölyesi, dikiş atölyesi ve reklam promosyon malzemeleri baskı atölyesi kurarak 8 engelli bireye kapasiteleri ölçüsünde eğitmenler tarafından eğitimler vermek. El sanatları atölyesinde seramik, mum, örgüden file ve örgü bileklik yapımını öğretmek. Dikiş atölyesinde dikiş makinesi ve overlok makinesi ile bez çanta, bez torba ve lavanta kesesi dikimini öğretmek. Tshirt, kumaş, şapka, bez, kupa, metal gibi ürünlerin üzerine baskı yapabilmek için baskı atölyesi kurmak.”